1. Les forsikringsbeviset og vilkårene ved fornyelsen av forsikringen.

Ja, vi vet det, det kan være kjedelig som en regnværsdag i november. Men det er veldig viktig. Forsikringsvilkårene er det som avgjør om du får utbetalt erstatning eller ikke. Ved fornyelse av forsikringen, ta deg tid til å lese gjennom vilkårene og forsikringsbeviset ditt. Det kan ha endret seg noe siden sist.

2. Ikke bom på forsikringssummen

Forsikringssummen er den maksimale summen forsikringsselskapet vil utbetale ved en skade. Er forsikringssummen for lav, risikerer du å stå igjen med regningen selv. Tenk gjennom hva eiendelene dine er verdt, og velg en forsikringssum som reflekterer det.

3. Opprett avtalegiro, så slipper du å få fakturaen for hele året.

Å få en stor forsikringsregning en gang i året kan være like ubehagelig som å tråkke i en sølepytt med nye sko på. Men det finnes en løsning. Ved å opprette avtalegiro kan du dele opp betalingen over året. Litt hver måned istedenfor en stor sum på en gang. Det er både enklere å håndtere, og du slipper å glemme å betale, siden du slipper å huske betalingen. Det trekkes automatisk fra kontoen din ved forfallsdato.

4. Oppdater kilometerstanden på bilen så nært fornyelse som du kan.

Når forsikringen på bilen din skal fornyes, er det viktig å oppdatere kilometerstanden og årlig kjørelengde. Det kan påvirke prisen du betaler. Hvis du passerer din avtalte kjørelengde og forårsaker en skade risikerer du redusert erstatningsoppgjør. Ikke la det ligge til neste år, da kan du gå på en prissmell.

5. Når behovene dine endrer seg bør du oppdatere forsikringene.

Ta en gjennomgang med rådgiveren din. Livet endrer seg, og det samme gjør behovene dine for forsikring. Kanskje har du kjøpt en ny bil, flyttet eller det har kommet en ny verdensborger i familien siden sist du oppdaterte forsikringene dine? Ta en årlig gjennomgang med rådgiveren din for å sikre at forsikringene dine er oppdatert og dekker det du trenger.

Å unngå disse fellene kan spare deg for både tid, penger og grå hår. Vi i banken er her for å hjelpe deg. Bestill en rådgivningstime med oss, så tar vi en titt på forsikringene dine sammen. Vi gleder oss til å høre fra deg!

PS: Visste du at du finner fakturaoversikten din på min side på nettbanken og mobilbanken?