Lars Stangjordet (47) fra Raufoss vet hvordan det er å føle seg som et uviktig papir i en bunke, og hvordan du kan slippe nettopp det. – Er det egentlig noe å lure på hvis du kan velge mellom å gå sykmeldt i månedsvis i evig usikkerhet og profesjonell, tett oppfølging fra noen som bryr seg, sier Lars og tenker tilbake på sin første prolaps og behandlingen på sitt lokale sykehus. – Jeg følte meg ikke tatt på alvor.

Manglende oppfølging
Han gikk lenge sykmeldt og var frustrert over manglende oppfølging. Selv om kiropraktoren hadde anbefalt operasjon, gikk det hele tre måneder før dette ble vurdert. Jeg var usikker da jeg kom og usikker da jeg ble skrevet ut.

Ny prolaps
I 2016 fikk Stangjordet en ny prolaps i ryggen, og nok en gang ble han henvist til det lokale sykehuset av fastlegen, og det så igjen ut til å bli mange måneder med venting. Lars fryktet en reprise. – Jeg hadde droppfot og nerver i klem. Det var vondt. Så tenkte jeg – jeg har jo helseforsikring via jobben. Jeg ringer Vertikal Helse.

Deretter gikk det kjapt
Papirene ble sendt inn torsdag kveld, og fredag morgen ringte Elisabeth og fortalte at hun var min personlige rådgiver. – Kun noen få dager senere fikk jeg time på Oslofjordklinikken, og uka etter ble jeg operert.

Offentlig eller privat?
Lars Stangjordet har altså opplevd å bli ryggoperert i det offentlige og i det private, gjennom Vertikal Helse. Han oppsummerer mer enn gjerne den største forskjellen: - På Oslofjordklinikken er de stolte av jobbene sine. De oser av omsorg og engasjement. Kommunikasjonen er smidig og behandlingen profesjonell og effektiv. Mitt lokale offentlige sykehus omorganiserer stadig vekk. Men blir det bedre? Nei, det blir flere papirer, færre plasser og lengre køer.

Kilde: Vertikal Helse