Det er mye å tenke på når du skal kjøpe eller selge bolig. Maria tok kontakt med oss i banken i håp om å kunne investere i bolig. Uten fast jobb var hun riktignok spent. I møte med banken fikk hun derimot god hjelp.

Jeg kunne ingen ting når jeg dukket opp i banken, ler Maria.

I møte med Frank Isaksen, rådgiveren i banken, gikk vi gjennom økonomien min og jeg fikk god informasjon om låneevne, finansiering og hvordan en budrunde fungerer. 

Huset på Tveiten hadde vært ute til salgs lenge. Det var en bekjent som tipset om eneboligen til Maria. Det skulle vise seg å falle i smak.

Jeg hadde ingen erfaring med verken lån eller boligsøkerprosessen. Opprinnelig var jeg på jakt etter noe som var lett å vedlikeholde – som en leilighet eller rekkehus. Til slutt endte jeg opp med eneboligen jeg nå kan kalle «huset mitt». Et stort pluss var hage, gode solforhold og en kjempefin utsikt! Terrassen kommer til å bli mye brukt, året rundt.

Som førstegangskjøper er læringskurven bratt og det er den nye huseieren enig i. Jeg har lært utrolig mye på kort tid. Det er fortsatt ting jeg er usikker på, men når de spørsmålene oppstår, vet jeg at jeg kan kontakte Frank i banken, smiler Maria.

 Avslutningsvis, spør vi Maria om noen tips fra en fersk boligkjøper.  - Få et ordentlig overblikk på økonomien din, da er du godt forberedt til møtet i banken. Det er også lurt å tenke over hva som er viktigst for deg i en bolig. Man finner sjeldent en bolig som treffer på absolutt alle punktene sine.