Med digitale hjelpemidler tilgjengelig, er det lettere enn noen gang å få oversikt over daglige uttak fra kontoen. Men oversikt over den overordnede økonomien din, er ikke alltid så lett å holde styr på. Dette kan Son og Synne si seg enig i. 

Vi skulle ønske det var fokus på personlig økonomi i undervisningen på skolen. Det hadde kommet godt med når vi nå skal ut i voksenlivet. 
Ungdommene har vokst opp i den digitale tidsalderen. De er derfor godt utrustet med både BankID på mobil og bank-appen.  Det er skikkelig kjekt med BankID – om det så er appen eller BankID på mobil. Vi tror også alle kan kjenne seg igjen i å ha mistet kodebrikken en gang eller to, så da er det fint å ha alt man trenger på mobilen. Den har vi jo med oss uansett, smiler ungdommene. 

Da er det fint med full oversikt i mobilbanken. Appen er kjekk å bruke når man trenger en rask oversikt over hvor mye som er igjen på de forskjellige kontoene. Samtidig er det raskt og enkelt å overføre penger mellom disse. 

Når vi spør ungdommene om deres forhold til økonomi generelt, er det en fellesnevner som går igjen: Manko på informasjon om privatøkonomi på skolen.
- På videregående hadde vi valgfag innenfor økonomistyring, men dette var kun rettet mot bedriftsøkonomi. Det er så mye man lurer på i ung alder, før man skal ut i voksenlivet. Det er en stor kontrast fra å bo hjemme hele livet, til nå å skulle klare seg selv mer og mer.  - Jeg skulle gjerne visst litt mer om planlegging innenfor økonomi, det ser jeg for meg er veldig nyttig fremover, legger Synne til.