Det er lille julaften. Granen fyller stua med en duft av nostalgi, og gulvene er nesten til å speile seg i – så rent er det. Julefreden har ikke senket seg riktig enda; siste finpuss må til før Sølvguttene kan synge julen inn. For ekteparet fra Notodden hjalp det ikke med en vannlekkasje attpåtil – kvelden før kvelden.

Oscar og Nina Paulsen har begge vært kunde i HjartdalBanken i nærmere 15 år, og i huset deres har de tilbrakt nærmere 30 år sammen.
Gjennom 30 år sparer du opp en hel del gjenstander og minner knyttet til disse. Da var det ikke så gøy at det ble vannlekkasje i kjelleren – lille julaften attpåtil. På den tiden brukte vi etasjen til lagringsplass, så her gikk det ekstremt mye tapt. Både i minner og verdi, forklarer paret.

Du har ofte større verdier enn du tror innenfor husets fire vegger. En god innboforsikring sikrer tingene dine. 

Det var jo veldig surt. Ikke bare mistet vi mye, men hele prosessen var jo ikke særlig hyggelig i en ellers stressende hverdag og høytid. Heldigvis hadde vi innboforsikring, det var absolutt et plaster på såret. Jeg kan ikke tenke meg hvor mye mer stressende det hadde vært å takle prosessen hadde vi ikke hatt forsikringa i orden, forteller Oscar.

Når vi først er inne på det, så kan jeg jo også nevne et tilfelle til hvor vi var glade vi hadde innboforsikring. Vi er glade i å reise, og hadde tatt turen vekk fra Notodden for sommeren. Jammen går strømmen til fryseren, og denne var stappet med mat. Det var ikke gøy å komme hjem til etter en avslappende ferie.

Du vet aldri når du kommer til å ha bruk for forsikringene dine. Covid-19 var en påminner på dette, hvert fall for paret. Sommeren 2020 skulle vi egentlig feire bursdagen til Nina og tvillingsøsteren i Frankrike. Her gikk vi inn for et realt spleiselag, så det ble noen penger i potten som vi valgte å bruke på gode flyseter og et fint hus. Her skulle vi og den nærmeste familien kose oss i en uke med sol, hygge og feiring. Vi er jo litt ute på farten om somrene, så reiseforsikring er en selvfølge. Det viste seg jo å være lønnsomt den sommeren også.

Paret har to døtre, og sier de har alltid fortalt dem om viktigheten av å ha forsikring, og sørget for å hjelpe dem så ting er på plass. Når begge døtrene har flyttet ut har vi alltid sørget for at de har innboforsikringen i orden. Det er helt nødvendig når de, som unge, skal leie – og eie.

Oscar og Nina er godt rustet med flere forsikringer dersom noe skulle gå galt i fremtiden, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Man vet aldri hva som kan skje, så sørg for å ha de nødvendige forsikringene i orden, avslutter Oscar.