Er du mellom 16-25 år, med et spesielt talent innen kunst, idrett eller kultur? Ønsker du å nå nye høyder, men mangler midler?” spurte vi før sommeren. Flere søknader kom fra unge talenter i lokalmiljøene Hjartdal, Gransherad, Sauland, Tuddal og Notodden. Det var søknadene fra 19- og 20-åringene som gikk hele veien. HjartdalBanken hadde gleden av å dele ut stipend på kr. 20 000,- til hver av talentene. 

 

Dette er HjartdalBanken sitt talentstipend

HjartdalBanken ønsker å stimulere talenter og muliggjøre drømmer! Gjennom vårt talentstipend ønsker vi å gi motivasjon til deg som ønsker å nå nye mål og høyder. Du kan være idrettsutøver, musiker, kunstner eller ha andre talent innen idrett, kunst og kultur.

HjartdalBankens Talentstipend skal hjelpe talenter ett skritt nærmere drømmen sin. Det gjelder talenter som:

  • er i utvikling med ambisjoner om å nå høyere
  • har utmerket seg på nivå med de beste i ditt lokalmiljø
  • er et godt forbilde
  • gjør en ekstra innsats for lokalsamfunnet og andre utøvere rundt seg
  • har gode og sunne verdier
  • viser til gode resultater og har en stå-på-vilje

 

Hopp, langdistanse og langrenn

De unge talentene har utmerket, og fortsetter å utmerke seg i hver sine idretter; Heidi i skihopp, og Vebjørn i langdistanse løp og langrenn. 

Heidi har hoppet siden hun var 8 år. 11 år senere elsker hun fortsatt adrenalinkicket før hun forlater bommen, og den ubeskrivelige følelsen av å fly. Drømmen er å hoppe i Vikersund, verdens største hoppbakke, eller medalje i VM og OL. Med deltakelse iblant annet junior VM og NM, Norgescup og Norgesmesterskap senior, ser hun frem til å kunne utvikle seg enda mer. 

Jeg er veldig takknemlig for å ha mottatt talentstipendet. Dette kommer godt med i satsingen videre, særlig mot VM i Trondheim i 2025. Disse midlene er til stor hjelp på veien mot videre utvikling. Tusen takk! forteller Heidi.  
Vebjørn har lang erfaring med ski på beina. Løping derimot? Noe kortere. Det var på det lokale Tinfos-løpet av Vebjørn ble “spottet” og dratt inn i løpingens verden. Nå, 6 år senere, er han på det norske friidrettslandslaget. Han har tatt 2 junior NM-gull og deltatt på flere Europamesterskap, samt pallplasser i Norgescup i langrenn. 

Det er veldig hyggelig å bli sett, og jeg er takknemlig for å ha mottatt talentstipendet. Stipendet skal nok fordeles på de to idrettene jeg holder på med. Men noen nye sko til løpingen, er klart jeg skal bruke noe av midlene på, forteller Vebjørn som tilføyer at det kan gå 7-8 par sko per sesong.

 

Gratulerer Heidi og Vebjørn Vi heier på dere!