HjartdalBanken har besluttet å sette opp rentene. De fleste boliglån og innskudd settes opp med 0,25 prosentpoeng. Etter de siste renteendringene vil den beste lånerenten være (grønne lån) på 3,74 prosent nominelt. Beste innskuddsrente (BSU) er 4,75 prosent. 

Renteendringene kommer som følge av endringer i styringsrenten.

Se fullstendige prislister

Alle kunder som får renteendring, vil få melding i nettbanken om hvordan renteendringen påvirker akkurat deres lån eller innskudd. Endringen for eksisterende kunder trer i kraft fra 22. desember. 

Bekymret for økonomien?
Vi har stor forståelse for at flere vil merke denne renteøkningen på privatøkonomien. Vi har ved innvilgelse av boliglånet tatt høyde for at du som kunde skal kunne håndtere en vesentlig høyere rente enn det som er signalisert fra Norges Bank. Ved innvilgelse av boliglån legger vi til grunn at du skal tåle en renteøkning på fem prosentpoeng fra den datoen du tok opp lånet.

For de som er permittert, blitt arbeidsledig eller fått sin inntekt redusert kan det være aktuelt å binde renta på hele eller deler av boliglånet som en forsikring. Dersom økonomien er midlertidig svekket, er det også mulig å søke om avdragsfrihet i en periode.  I så tilfelle ber vi deg kontakte din rådgiver.   

For innskuddskundene er oppgangen hyggeligere nyheter, men spådommer om oppgangstider gjør det også interessant å investere i næringslivet.
Ønsker du gode råd om ulike sparealternativer, er du hjertelig velkommen til en sparesamtale hos oss.