Etter renteendringen vil beste lånerente være for Førstehjemslån på 1,94%. Ny rente på Boliglån for unge vil være 2,04%. Beste innskuddsrente vil være på BSU med 3,15%. Renteendringene kommer som en følge av justeringen av styringsrenta og den generelle markedsituasjonen. 

Alle kunder som får endret lånebetingelser får melding i nettbanken om hvordan renteendringen påvirker akkurat deres lån. 

 • For eksisterende boliglån endres renten fra og med 22. februar
 • For nye boliglån endres renten fra og med 10. januar
 • For innskuddskontoer endres renten fra og med 22. februar. 

Se fullstendig prisliste

Da Norges Bank opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng i desember, varslet sentralbanksjefen samtidig at de forventer ytterligere renteoppgang i tiden som kommer. Vi har satt opp noen tips her som handler om hvordan du kan spare utgifter. 

Våre tips til hvordan du best kan forberede deg til økte renter: 

 1. Ta en gjennomgang av din økonomi: Hva bruker du pengene på? Gå gjennom kontobevegelsene dine og se hvor pengene forsvinner. Da kan det være lettere å gjøre noen grep for å spare. 
 2. Har du abonnement du ikke bruker? Det kan være smart å gjøre opp status på hvilke abonnement du trenger - og bruker. 
 3. Benytt deg av fordelsprogrammene som gjerne følger med på ulike medlemskap. Her kan det være mye penger å spare. 
 4. Vær bevisst når du handler mat og andre husholdningsartikler. Skriv gjerne handleliste før du går i butikken så slipper du dyre impulskjøp.
 5. Me de strømprisene vi har nå så kan det kan være lurt å se gjennom prisen på din strømavtale.
 6. Se om du kan nedbetale eventuelle forbrukslån raskere og ikke ta opp nye lån. Bruk kredittkortet fornuftig og betal regningene i tide, da slipper du ekstra omkostninger på det du har brukt. Ta gjerne en prat med oss og få hjelp til en eventuell refinansiering, dersom du behøver å fordele nedbetalingen av gjelden over lengre tid. Vi ser hele deg og din økonomiske situasjon og kan hjelpe deg å få kontroll på rentene.
 7. Det kan være lurt å ha en buffer for uforutsette utgifter. 
 8. Dersom din livssituasjon har endret seg siden du tok opp lån, kan det være smart å ta en prat med oss i banken din tidlig. Kan du for eksempel få avdragsutsettelse? Høye renter skyldes blant annet høyere inflasjon, noe som igjen vil gi deg økte lønnstillegg litt lengte frem i tid. Men allerede nå kan det være lurt å legge en plan for din økonomi. Det hjelper vi deg med. 
 9. Husk sparing fortsatt verdens beste idé. Det er smart å opprettholde sparemålene du allerede har. Penger spart, er penger tjent. Ta gjerne en prat med din rådgiver som kan hjelpe deg med dine planer, mål og muligheter. 

Husk at vi er her for å hjelpe deg! 

Man ser ofte råd i media om å forhandle betingelser med banken. I HjartdalBanken bestemmes rentenivået av kundeforhold, betalingsevne og den sikkerhet som stilles for lånet. Dersom noen av disse forholdene er endret siden du tok opp lånet, er du velkommen til å kontakte din rådgiver.

Folk flest må belage seg på høye renter, men husk at lønnsveksten også vil stige. Så lenge lønnsveksten stiger i takt med rentene er det ingen dramatikk i økte renter, dersom du er bevisst ditt eget forbruk. En generell anbefaling er å justere litt på eget privat forbruk. Sett deg heller noen sparemål og oppdag gleden ved å realisere noe du har ønsket deg lenge.   

Og trenger du hjelp til å ta gode valg for din økonomi og lage en spareplan for dine mål og drømmer, er rådgiveren din aldri langt unna.